תזרקו את הקומקום! מחמם מים מיידי (של שיאומי!)

תזרקו את הקומקום! מחמם מים מיידי (של שיאומי!)
0
#1

 פורסם ב: 


קומקום חשמלי. פריט כמעט ‘חובה’ בכל בית. גם אם אתם גרים במעונות או דירת רווקים וחיים על פיצה וקופסאות אוכל שאמא שלחה בשבת, סביר שהמוצר החשמלי הראשון שקניתם/לקחתם לדירה הוא הקומקום החשמלי. קומקום חשמלי ומים רותחים הם דבר כל כך אינטגרלי בחיינו שרבים גם לא מסוגלים להעביר חופשה בלעדיהם ומבררים אם החדר במלון כולל קומקום לפני…
1 Like
#2
תגובה מאת כרוסף
מה ההסבר לפערי המחירים בין אא לגב? איך הזרם של זה - כמה זמן לוקח למלא כוס?
#3

מהי צריכת החשמל שלו?

#4

מופיע לך בסוף הסרטון מילוי ספל.מהירות תלויה בגודל הכוס והטמפרטורה כמובן. אם בוחרים ב50-60 מעלות זה מהר, אם בוחרים ב100 אז איטי יותר. הקצב לא שונה מזה של מכונות קפה, תמי4 וכד’, רק בלי השלב של לחכות להרתחה מתאה.

#5

כ2000 וואט, כמו קומקום רגיל, אך הוא פועל רק בזמן המזיגה, כלומר כ20-30 שניות פעולה במקום 3-5 דקות בקומקום.

#6
תגובה מאת סיון
עם יד על הלב, המים הרותחים ממש רותחים? היית מכין עם זה קפה שחור?
#7

100 מעלות זה 100 מעלות…

#8
תגובה מאת Noam
סביר להניח שהצטברות אבנית בצינור החימום תביא לידי בלאי מהיר יותר של המוצר, לא?
#9
תגובה מאת נעם
אם אני מבין נכון, הצינור מרתיח את המים, ולכן צפויה בו הצטברות של אבנית. אני משער שהצטברות אבנית בצינור, תביא לידי בלאי מהיר יותר מאשר הצטברות אבנית במשטח חימום, לא? *בטעות רשמתי שאלה דומה כתגובה לשאלה אחרת למעלה
#10

קודם כל מומלץ להשתמש במים מינרלים או מסנן בריטה כי הם דלים מאוד באבנית. אבל גם עם אבנית, לא קרה כלום… נורא קל לנקות אותה! יש בשוק מגוון תכשירים, ממלאים את המיכל מזרימים וזה ממיס את האבנית. אחר כך ממלאים במים רגילים ומעברים שוב לנקות את המערכת (כמו שעושים במכונות אספרסו למשל). אני אישית משתמש כבר שנים במלח לימון מומס במים ועובד מדהים.

1 Like
#11

בדיוק להפך. דווקא יהיה פחות אבנית מקומקום רגיל שבו מצטברת אבנית של כ2 ליטר והמים עוברים כמה וכמה הרתחות. כאן רק כמות של כוס עוברת הרתחה כל פעם בעוד שאר המיכל נותר קר. מנגנון דומה קיים כבר שנים בברי מים ומכונות קפה והם לא סובלים מסתימות אבנית או דורשים ניקוי תכוף יותר מקומקום. בכל מקרה הניקוי פשוט- קצת חומץ, לשטוף במים וזהו. בדיוק כמו בקומקום.

#12
תגובה מאת יאיר שפירא
א. מה הטמפרטורה המינימלית האפשרית בשני הדגמים? ב. רק הערה - בשביל כוס קפה לא באמת צריך להרתיח שני ליטר מים בקומקום…
#13
תגובה מאת דוריטוס
עזוב פה נדבר תכלס חח, זה ממיס את הגרגרים של הקפה השחור כמו בקומקום? כי תמי 4 וכל היתר לא מגיעים לרמה שזה ממיס את הגרגרים של הקפה.
#14

ברור שלא צריך, ובכל זאת יש לך בסביבות הליטר ומעלה בקומקום רוב הזמן נכון? צריך לרוקן ולמלא מחדש מידי פעם כי המים ‘ישנים’, הורתחו כמה פעמים, יש אבנית וכו’? בדגם הנסקר אפשר קר, או כל מעלה בין 40 ל90 או 100.

#15

בתמי 4 וכל היתר אין הרתחה מלאה מיד. רק אם תלחץ על כפתור ההרתחה תקבל מים רותחים באמת (וגם אז יש ברי מים שמגיעים רק ל95 מעלות). כאן אפשר להגיע ל100 מלא. גם הקומקום מגיע ל100 בדיוק ונכבה. לדעתי 100 מעלות זה 100 מעלות, בין אם זה קומקום חשמלי או דיספנסר יפה של שיאומי. אישית לא שותה קפה אז לא יודע לומר לך אם הגרגירים נמסים כמו בפינג’אן, קומקום או נספרסו.

#16
תגובה מאת בני
איך זה עובד? כלומר, אם זה צורך חשמל רק כשאני צורך מים, זה אומר שגוף החימום קר כשאני מגיע למכשיר, ואז כשאני לוחץ על הכפתור אמור לקחת לו זמן להתחמם. איך זה מיידי?
#17

גם גוף החימום של קומקום חשמלי מתחמם בשנייה. ברגע שזורם זרם גבוה בגוף חימום הוא מתחמם מיד. אבל בקומקום הוא מחמם ליטר שלם ובמכשיר הזה הוא מחמם כוס אחת. אין פה קסם, רק שיטה נוחה יותר.

#18
תגובה מאת קריר
מה עם איזה מכשיר דומה לקרור מים? בכללי מה מומלץ לקרור מים חוץ מתמי 4 עם מעקף?
#19
תגובה מאת N
כמה זמן לוקח לו למלא כוס קפה גדולה? נראה שלפחות 30 שניות… הייתי שמח אם תוכל לבדוק את הקצב
#20

תצפה בסקירה ותדע.